Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Actualitat nacional
El PS busca sumar forces amb els comerciants

El PS va començar ahir una campanya per donar a conèixer la proposició de llei per a la reactivació del comerç entre els comerciants del Principat. La primera zona coberta va ser la de Prada Ramon d'Andorra la Vella i els encarregats de presentar la proposició van ser el primer secretari del PS, Pere López, i el president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios. A través de fulletons informatius i de l'explicació dels punts més destacats, els dos representats socialdemòcrates van poder conèixer de primera mà les opinions i reaccions dels comerciants.

L'objectiu és que en els propers dies s'arribi a les zones comercials de totes les parròquies i aconseguir els màxims suports possibles de cara a que el dia 27 aquesta llei sigui «com a mínim presa en consideració i passi per comissió». La decisió, com va recordar López, correspondrà a DA que «serà qui digui als comerciants si creu que el que estem exposant és cert o no». Per la seva part, el PS va comprometre's a portar el debat polític al carrer exposant les mesures que es volen proposar i les seves justificacions, sense restar importància al debat parlamentari.

En el cas dels comerciants, per exemple, López va afirmar que «quan els hi expliquem ho veuen amb bons ulls i ho creuen necessari» però hi ha una desinformació important i «molts no sabien si la proposició de llei havia entrat a tràmit parlamentari o no».

Prioritzar zones poc habituals // Un aspecte destacat de la campanya, segons va afirmar López, és que es busca «prioritzar els carrers menys rellevants a nivell de l'activitat comercials», perquè «el cercle comercial d'Andorra és molt gran i sovint les activitats de promoció se centren només en eixos com Vivand». A més, va afegir que aquests eixos ‘oblidats' són els que necessiten més ajuda per part de les institucions públiques.

Segons López, la proposició de llei del PS conté les mesures necessàries per a «reactivar» el comerç. «Si algú mereix un tracte més especial», va concloure en aquest sentit López, «és aquell establiment que és més petit, perquè per la seva ubicació i capacitat té menys possibilitats de competir. Hi ha molts llocs de treball que depenen de que aquests comerços tirin endavant».

La resposta dels comerciants // Els representants del PS van valorar la resposta dels comerciants com a «molt positiva». Segons López, des dels establiments s'han mostrat agraïts de que es parli del comerç perquè «tenen la sensació de que no se'n parla» tot i la complicada situació que estan vivint i l'estancament econòmic que pateixen. López va carregar contra l'actual Govern perquè considera que el debat polític d'aquesta legislatura s'ha oblidat del comerç quan «és el principal motor econòmic del país», i va afegir que els comerciants demanen que es tingui en compte la seva veu.

La mesura que més adeptes va tenir entre els comerciants va ser la de limitar les comissions bancàries perquè, segons va explicar López, ells «viuen directament l'impacte sobre els seus comptes de resultats». A més, des del PS consideren que si Andorra vol continuar sent competitiva ha d'adaptar-se a aquesta mesura i moderar els pagaments que s'estan fent en les importacions transitàries per les expedicions de menys de 1.000 euros perquè són «tendències» que s'estan donant «no només a Europa, sinó a nivell internacional».

Les relacions amb la Cambra // Després de la reunió que van mantenir amb la Cambra de Comerç aquest dilluns per abordar la proposició de Llei, López va exposar que des del PS «esperàvem que tindria un paper més actiu perquè la mesura afecta directament al comerç, però cadascun és responsable de les seves accions». Tot i això, no va voler parlar de decepció. L'objectiu és, segons López, que els comerciants «sàpiguen que ens estem preocupant per ells i per la seva competitivitat».

Actualitat nacional
Què li passa a la dreta andorrana? - Article d'opinió de Ferran Goya

La dreta andorrana està malalta, però no és una malaltia individual sinó un estat crònic del que no li trauran ni les famílies, ni els amics que tant han xuclat –gracies a ella– del patrimoni del país. D'aquesta malaltia no n'és responsable ni el cansament, ni cap toxicomania habitual; el que passa és que dreta andorrana que sanament havia viscut – i molt bé! – durant dècades gràcies a la seva totxesa, s'ha quedat sense els anticossos necessaris per moure's en els espais oberts; es diria que ha perdut la brúixola, encara que si ens hi fixem bé, desprès de 1993 no l'ha tinguda mai, però els darrers tres anys aquesta confusió sobre on estan i cap a on s'ha d'anar, s'ha fet més palesa.

En una època en la que arreu es parla de la post-modernitat, la dreta andorrana no ha assimilat encara les mínimes exigències de la modernitat, entre les quals està, en primer lloc, la igualtat política entre els ciutadans, amb els seus correlatius drets socials, econòmics; les llibertats individuals i col·lectives (de pensament, d'expressió, d'associació) i les demandes de transparència que reclamen els ciutadans. Aquesta dreta no ha estat capaç res més que d'evolucionar del vell Estat patrimonial a un Estat neopatrimonial penetrat pels interessos de sempre i dels nous lobbys que decideixen sobre el contingut de les polítiques públiques, fan, desfan i modifiquen les lleis a la seva mida.

La miop dreta andorrana no ha estat mai capaç de autoreformar-se voluntàriament, sempre han estat circumstàncies externes les que l'han forçada –això si, a desgana– a fer petites i vacil·lants passes endavant. Un dia va ser el Tribunal d'Estrasburg, altre dia el Copríncep Mitterrand; desprès Sarkozy amb les seves peculiars maneres.

Ara tota una simfonia de veus (OCDE, GRECO, Comissió europea, governs veïns, ambaixadors del G5 de l'UE, agències de qualificació del crèdit, etcètera) tornen a recordar a Andorra que la vida en comú –en el si de la comunitat internacional– té unes normes i fora d'aquestes normes, només queden dues possibilitats: l'aïllament autàrquic o la vida dels pàries. Amortitzats els dinosaures amb l'ultimàtum de Sarkozy, la dreta va haver d'improvisar els seus substituts en figures dissemblants i efímeres: un dia semblava quallar la d'un desarrelat mercenari, que actuava simultàniament amb l'auto-definit accident necessari; desprès –al 2010– fracassades les successives operacions Cinca, va ser el torn d'un personatge amb el rellotge aturat al 1992, especialista en les distàncies curtes i amb una desmesurada ambició de poder. Tot plegat, aquestes figures no han estat més que actors teledirigits d'un simulacre consistent en un joc de disfresses, com si la política que Andorra necessita fos la d'un carnaval de sigles. Així, van creure que les disfresses de coalició reformista, Andorra pel canvi o Demòcrates per Andorra serien suficients i els hi permetrien dissimular el seu tarannà immobilista i conservador impermeable a qualsevol vel·leïtat de canvi o de reforma. La situació s'ha agreujat encara més durant l'etapa final de la legislatura amb l'esgotament del lideratge de Martí i l'absència d'alternatives a aquest entre les diferents camarilles de la dreta. Tornem a estar al punt de partida de la tardor de 2010: els poders fàctics fent una mena de casting del tipus Operación Triunfo però d'amagat o com l'entrenador d'un equip, promovent la rivalitat entre els jugadors per veure qui disputarà la titularitat a Toni Martí. I els jugadors utilitzant tots els medis al seu abast per a seduir el seleccionador: padrins, vestidor, esponsors, premsa, sense oblidar els hooligans i palmeros més fidels.

Hem entrat –millor dir– la dreta política andorrana ha entrat en una fase de pugna acarnissada pel poder hegemònic en la que totes les armes semblen legítimes (la mentida, l'insult, la insinuació perversa, la intolerància), més encara quan les diferències reals entre aquests sectors són inexistents, tots volen defensar els interessos d'Andorra o sigui: els privilegis de la banca, de les grans franquícies, de la gran distribució comercial i dels interessos lligats a la fabricació del tabac. Semblaria, que quan menys diferència ideològica i política hi ha, més virulenta ha de ser la controvèrsia. Per a ells, per aquesta dreta autàrquica, incommovible, estraperlista, professional de la fidúcia i alcavota d'evasors fiscals, la resta del país no existeix; perdó, m'equivoco: existim, però només com a víctimes de retallades de drets socials i de llibertats, com a subjectes subalterns que hem d'aprendre a viure amb menys recursos, amb menys prestacions sanitàries, amb menys drets. Aquestes són les reformes en la que Gallardo, Pintat, Sangrà, Cinca, Nomen i Martí sempre estaran d'acord, les reformes que creen i fan augmentar les desigualtats.

Actualitat nacional
El PS tracta amb la Cambra de Comerç la proposició de llei de reactivació comercial

El primer secretari del PS, Pere López, s´ha reunit amb el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Marc Pantebre.

En la trobada s´ha debatut la proposició de llei de reactivació del comerç presentada pels socialdemòcrates. Tant López com Pantebre han coincidit a l'hora de diagnosticar les dificultats que travessa el sector, si bé no s´han assolit acords concrets.

Aquesta és la primera d´una roda de trobades que el PS vol fer amb diferents actors comercials per sensibilitzar sobre la necessitat d´aprovar mesures de reactivació del comerç, com ara limitar les comissions bancàries a les targetes de crèdit.

Veure article i vídeo originals

Actualitat nacional
El PSOE donarà suport a l'acord d'associació amb Europa i al CNDI

El primer secretari del PS, Pere López, i el president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, es van reunir ahir al matí amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats espanyol a Madrid. Durant la reunió es van tractar temes com el conveni per evitar la doble imposició (CDI) i el futur acord d'associació amb la Unió Europea. En aquest sentit, el PS va assenyalar que la reunió «ha estat molt important per aconseguir el suport del PSOE en aquests dos temes d'Estat».

El PS va valorar la reunió com a «cabdal per tal d'impulsar aquestes dues qüestions després de les eleccions generals». Durant la jornada de treball, López i Rios van insistir en la feina feta per Andorra en els darrers anys per tal d'homologar la seva legislació als estàndards internacionals en matèria d'intercanvi d'informació fiscal i de lluita contra el blanqueig de capitals.

De la seva banda, Sánchez va destacar el procés de renovació que ha impulsat el PSOE i que «és molt important la presència d'una nova generació de socialistes a Espanya i a Andorra». Igualment, va insistir que per al PSOE «és molt important cuidar les relacions amb els països pròxims com és el cas d'Andorra».

Posteriorment, els dos dirigents socialdemòcrates es van reunir amb l'ambaixador d'Andorra a Espanya, Jaume Gaytan, amb qui van intercanviar informació en relació als diferents temes d'actualitat bilaterals.

Actualitat nacional
El PSOE està disposat a impulsar el CDI i l’acord d’associació amb la UE

El Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) ha expressat la seva bona predisposició a ajudar Andorra a culminar el procés de negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea (UE) i la firma del conveni de doble imposició (CDI) amb Espanya. Així es va constatar durant la reunió que van mantenir ahir al Congrés dels Diputats espanyol, a Madrid, el primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, i el president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

Durant la trobada, que va tenir una durada aproximada d’una hora i es va caracteritzar per un ambient de gran cordialitat i cooperació, segons un comunicat, es va parlar dels temes més rellevants que afecten tots dos països, si bé el CDI i l’encaix d’Andorra a la UE a través d’un acord d’associació van centrar bona part de la trobada entre els tres polítics. El màxim dirigent del PS va reiterar ahir la importància d’aquestes dues qüestions, que va qualificar de “temes d’Estat”, per al futur del país i que s’hauran de tancar durant la propera legislatura. El primer secretari del PS va recordar ahir que serà l’acord d’associació el que permetrà, per exemple, que per fi les empreses andorranes puguin sortir a l’exterior i que els joves estudiants andorrans puguin trobar feina als països comu­nitaris.

López i Rios van explicar també ahir a Sánchez l’esforç fet per Andorra al llarg dels últims anys per homologar la seva legislació als estàndards internacionals en matèria d’intercanvi d’informació fiscal i de lluita contra el blanqueig de capitals. Així mateix, els dirigents socialdemòcrates va insistir que el Principat és una plaça financera “segura” que compleix la normativa internacional.

Per la seva banda, Sánchez va destacar durant la trobada el procés de renovació que ha impulsat el PSOE i que “és molt important la presència d’una nova generació de socialistes a Espanya i Andorra”. A més, el secretari general del PSOE va manifestar que per al seu partit “és molt important cuidar les relacions amb els països pròxims com és el cas d’Andorra”, segons va explicar el PS en un comunicat. En aquesta mateixa línia, López va assenyalar també que hi ha una “certa similitud” en els processos que els dos partits han engegat als seus respectius països.

L’agenda d’ahir a Madrid de López i Rios va incloure una reunió amb el diputat socialista per Girona Àlex Sáez i amb la vocal de la Comissió Mixta per la Unió Europea i membre de la direcció del PSOE, Meritxell Batet. També es van reunir amb l’ambaixador d’Andorra a Madrid, Jaume Gaytán
.

Actualitat nacional
Comunicat de premsa - Reunió de López i Rios amb la direcció del PSOE

COMUNICAT DE PREMSA

López i Sánchez acorden la col·laboració del PSOE en relació al CDI amb Espanya i l’acord d’associació amb la UE


El primer secretari del PS, Pere López, i el president del Grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, s’han reunit aquest matí amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats espanyol a Madrid. Durant la reunió de treball, d’aproximadament una hora i que ha estat presidida per una ambient de gran cordialitat i cooperació, s’han tractat els temes més rellevants que afecten als dos països. El conveni per evitar la doble imposició (CDI) i el futur acord d’associació amb la Unió Europea han centrat bona part de la reunió.

El CDI amb Espanya i l’acord d’associació amb la UE són dues negociacions transcendents i vitals per al futur del país que hauran de concloure durant la propera legislatura. En aquest sentit, la reunió d’avui ha estat molt important per aconseguir el suport del PSOE en aquests dos temes d’Estat.

A la vista dels calendaris electorals d’ambdós països i donat que són dos processos que es ratificaran parlamentàriament durant la propera legislatura, des del PS es valora la reunió com a cabdal per tal d’impulsar aquestes dues qüestions després de les eleccions generals. Dos temes que cal recordar que aportaran grans beneficis a estudiants, treballadors i empresaris andorrans.

Durant la jornada de treball, López i Rios han insistit de manera reiterada l’esforç desenvolupat per Andorra en els darrers anys per tal d’homologar la seva legislació als estàndards internacional en matèria d’intercanvi d’informació fiscal i de lluita contra el blanqueig de capitals i que el Principat és una plaça financera “segura” que compleix la normativa internacional.

Sánchez ha destacat el procés de renovació que ha impulsat el PSOE i que “és molt important la presència d’una nova generació de socialistes a Espanya i a Andorra”. Igualment, el màxim dirigent socialista espanyol, ha insistit que per al PSOE “és molt important cuidar les relacions amb els països pròxims com és el cas d’Andorra”.








Actualitat nacional
Mesures per reactivar el comerç - Article d'opinió de Pere López

El grup parlamentari socialdemòcrata ha tramitat una proposició de llei de reactivació del comerç contenint un seguit de mesures molt importants dirigides a millorar la competitivitat del sector comercial.

Es proposa, per exemple, la implantació d’un sistema simplificat i menys costós per a les importacions de petit volum. En la proposició també es preveu reduir el termini de preavís en el cas de rescissió de contractes de lloguer, un termini que DA ha ampliat d’1 a 6 mesos al llarg d’aquesta legislatura.

Una altra mesura molt important és la creació de mecanismes de concertació per definir de forma conjunta entre el Govern i el sector la política de promoció turística i comercial a través de taules de turisme i de comerç que havien funcionat perfectament en aquesta funció fa uns anys.

Finalment, i d’acord amb la tendència existent a tot Europa de reducció de les comissions per pagaments amb targetes de crèdit, es proposa fixar el mateix topall existent a la Unió Europea del 0,2% per a les targetes de dèbit i del 0,3% per a les de crèdit.

Davant de la importància d’aquestes mesures només podem sorprendre’ns molt negativament pel fet que el Govern consideri que cap d’aquestes mesures no és necessària.

Per tant, els petits importadors seguiran pagant uns imports de transitari que els impediran obtenir rendibilitat econòmica en força de les seves operacions, i la política de promoció del comerç del nostre país es continuarà decidint sense comptar per a res amb l’opinió dels comerciants des d’un despatx situat a Andor­ra Turisme.

Tampoc podem entendre la resistència a regular a la baixa les comissions cobrades per les entitats de crèdit; fet absolutament injustificat perquè mentre que els dar­rers anys les despeses per a aquestes entitats han anat permanentment a la baixa, les comissions cobrades a Andorra han anat a l’alça.

Ens queda la sensació que a Toni Martí i els membres del seu Govern sembla no preocupar-los gaire ni la competitivitat d’un sector clau per a l’economia del nostre país ni l’opinió i problemes dels comerciants.

Actualitat nacional
El PS considera imprescindible reduir les comissions bancàries

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Pere López, va insistir ahir en la importància de tirar endavant la proposició de llei de reactivació econòmica que va presentar el partit a l'octubre i per la qual el Govern va emetre un criteri negatiu fa una setmana. López considera «necessàries» les mesures i va insistir, sobretot, en la necessitat de rebaixar i limitar les comissions bancàries quan es realitza una compra amb una targeta de crèdit. Les altres mesures proposades pel PS són la reducció dels costos que suposen les operacions de duana per als petits comerciants, reduir els preavís per deixar els locals comercials i recuperar les taules de turisme i comerç.

El ministeri d'Economia va considerar que les mesures proposades no tindrien cap efecte en la reactivació comercial i fins i tot van afegir que algunes de les propostes «topen» amb la normativa actual.

Menys comissions bancàries //
El punt en el que López més va insistir va ser en la necessitat de situar les comissions que reben les entitats bancàries quan es fa un pagament amb targeta a un comerç i «situar-les als nivells que s'han marcat a Europa». La modificació que es va fer fa dos anys de la llei, permet als bancs cobrar una comissió del 0,5% quan es fa un pagament superior als 30 euros amb una targeta nacional i va incrementar el percentatge quan el pagament es feia amb una targeta estrangera. En aquest segon cas és el proveïdor qui marca les comissions i López va recordar que «no hi ha un límit, poden arribar al 2%».

Els parlament europeu va aprovar a l'abril d'aquest mateix any un reglament intern que s'aplica a tots els països de la Unió Europea on s'estableix que les comissions pels pagaments amb targeta de dèbit han de tenir un percentatge màxim del 0,2% i quan es fan amb targeta de crèdit el màxim s'estableix en el 0,3%. Aquestes xifres són les que proposa el PS i s'aplicarien després de dos anys de comissions al 0%. Segons López, les despeses amb les que havien de fer front les entitats bancàries per cobrir el frau que es cometia amb les sostraccions i duplicacions de targetes han disminuït en un percentatge molt elevat per les mesures de seguretat que s'han anat implantat (com l'ús del xip), per tant «no és coherent» que les comissions creixin.

Benefici d'entre 10 i 15 milions/ Les operacions fetes amb targeta al Principat representen «molts milions d'euros». Les comissions per les transaccions, per López, tenen un «impacte negatiu per al comerç». L'objectiu és que els beneficis recaiguin en els comerços i no que siguin un «sobre-guany» per les entitats bancàries. Tot i això, López va insistir que «no anem en contra de ningú» perquè els bancs seguirien tenint guanys amb les comissions, però els repartirien amb els comerços. L'impacte total, segons el primer secretari del PS, podria estar tranquil·lament entre els 10 i els 15 milions d'euros. Amb els percentatges proposats pel PS com a mesura «necessària» per reactivar el comerç, els bancs reduirien en un 75% aproximadament les recaptacions, cosa que tindria un impacte directe sobre els guanys del comerç.

Actualitat nacional
El PS vol que les comissions de les targetes baixin, "com a tot el món"

El Partit Socialdemòcrata (PS) continua defensant la proposició de llei per a la reactivació del comerç i espera que sigui presa en consideració per a la tramitació al Consell General, malgrat el criteri negatiu del Govern. Per aquesta raó, i amb la intenció de mobilitzar el sector a favor del text, durant els propers dies el partit es reunirà amb la Cambra de Comerç i associacions de comerciants. “No és una qüestió menor perquè hi ha molts diners en joc”, va dir ahir el primer secretari de la formació, Pere López, al mateix temps que va insistir que continuaran “fent pedagogia” sobre les bondats de la iniciativa legislativa.

Els socialdemòcrates insisteixen, com proposen al text, que les comissions bancàries per l’ús de les targetes de crèdit han de baixar en línia amb la directiva europea en la matèria, aprovada l’abril d’aquest mateix any i que ja estan posant en marxa els països de l’entorn. L’impacte d’aquestes comissions estaria entre 10 i 15 milions d’euros i el que pretenen els socialdemòcrates és que “els ingressos milionaris” dels bancs “en lloc d’anar a la banca vagin als comerciants i es reflecteixi en els comptes d’explotació” dels establiments. Segons va ressaltar López, els costos als quals han de fer front les entitats bancàries s’han anat reduint progressivament en els últims anys perquè les targetes són ara molt més segures i ja no hi ha tant frau, motiu pel qual consideren que també han de baixar les comissions que cobren fins a un 0,2%. “Els ingressos per als bancs han crescut tot i que ara tenen menys despeses”, va insistir López, que va recordar que “a tot el món les comissions han baixat, contràriament al que ha passat aquí”. Pel dirigent del PS, les mesures que es fixen a la proposició de llei són “necessàries” per ajudar el que és encara avui dia el sector econòmic més important del país.

López va lamentar també que el criteri del Govern no fes referència a les taules de treball amb el comerç que també preveu el text. I és que, segons va reiterar, són necessàries perquè hi hagi “un cert nivell de concertació” en les accions de promoció que es portin a terme. Segons López, el sector voldria participar en les campanyes i també està disposat a fer aportacions per finançar-les.

L’anunci de Martí, un “símptoma de feblesa gran”

El primer secretari del PS, Pere López, es va mostrar sorprès per l’anunci del cap de Govern de posar a disposició del partit la seva reelecció. “No deixa de sobtar-me”, va dir. López veu en aquest gest “un símptoma de feblesa gran i preocupant”. El màxim mandatari del PS va recordar que “hi ha qüestions importants a tràmit” en aquests moments i que moltes de les reformes anunciades no s’han fet, sinó que s’han deixat per a la propera legislatura. Per això va dir que troba preocupant “veure que el cap de Govern està cansat, amb tota la feina que falta per fer”. A més, l’anunci és també sorprenent tenint en compte que les formes que s’han utilitzat aquests anys no han presentat símptomes de feblesa, “sinó més aviat el contrari”.

Actualitat nacional
Pere López titlla la decisió de Martí de símptoma de feblesa

L'anunci d'Antoni Martí ha caigut com una bomba al Partit Socialdemòcrata. El candidat a cap de Govern per la formació, Pere López, s'ha mostrat totalment sorprès per aquest símptoma, com l'ha qualificat, de feblesa. No entén que arribi quan s'ha d'afrontar una segona legislatura amb tanta feina i reformes tan importants al damunt de la taula. El primer secretari del PS, això sí, espera que la postura de Martí no respongui a motivacions electoralistes.

"Vull entendre que no estem parlant de tacticisme polític, ja que és el cap de Govern i ho trobaria de poca alçada política". Són les primeres valoracions del primer secretari i futur candidat a del PS a les eleccions generals.

Pere López no entén que l'anunci sobre la possible renúncia del cap de Govern arribi tot just ara, quan tota la feina que ha iniciat l'executiu de DA està a mitges: "Està dient als ciutadans que no se sent amb la força per tirar endavant allò que va prometre el 2011, que en aquests quatre anys no ha tirat endavant i que havia promès que faria en una segona legislatura".

Al marge de l'afer Martí, Pere López s'ha referit també al criteri negatiu del Govern a la proposició de llei socialdemòcrata de reactivació del comerç. Un text que considera vital per al sector comercial, sobretot, a l'hora de limitar les comissions bancàries en l´ús de les targetes de crèdit. Unes comissions que, al seu parer, el sector financer no pot justificar i que podrien repercutir amb més de 10 milions d'euros al marge dels comerciants.

López ha anunciat pròximes reunions amb la Cambra de Comerç i les federacions del sector perquè es mobilitzin en defensa de la seva proposició de llei.

Veure article original

 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?