Els consellers socialdemòcrates del Comú de Sant Julià van explicar ahir les dues demandes d’informació fetes al Comú sobre el procés de selecció per a contractar tres cuidadors per al futur Observatori d’animals de Naturlàndia, així com sobre el recent nomenament de la cap de gabinet dels cònsols després de ser contractada com a responsable de comunicació per a la societat Camprabassa. Amb aquestes demandes volen assegurar que els processos es fan seguint criteris de transparència, els mèrits i la igualtat d’oportunitats entre els candidats.
Pel que fa al primer procediment, volen que es demostri que el procés «seguirà el seu curs de forma impecable» en aspectes com la pròrroga que es va concedir en la presentació de candidatures per incloure-hi els residents portuguesos que no hi constaven en un principi i que, segons els socialdemòcrates, només hauria de ser vàlida per a aquest col·lectiu i no per als altres que ja van disposar del seu termini. En aquest temps de més, segons van apuntar, també hauria entrat la sol·licitud del marit de la cònsol per presentar-se a l’edicte, a qui veuen amb tot el dret a accedir-hi però respectant els terminis i els criteris de selecció.
Sobre aquest tema, el PS ha interpel·lat també sobre les proves que han hagut o han de passar els candidats, l’empresa encarregada de la selecció, el currículum dels candidats o el nombre de sol·licituds rebudes, entre altres.
L’objectiu de tot plegat és poder avaluar el procés i «dissipar» els dubtes raonables que hagin pogut sorgir o garantir la imparcialitat del mateix, segons va manifestar el conseller Rossend Areny. A més, asseguren que no saben en quin punt es troba el procés de selecció i si ja hi ha els tres noms dels candidats sobre la taula. va recollir l’ANA.
Nomenament de la cap de gabinet / En relació al nomenament de la cap de gabinet dels cònsols, van indicar que la contractació d’aquesta persona com a responsable de comunicació de Naturlàndia se’ls va comunicar després d’una petició seva i d’observar la seva presència al Comú. El fet de contractar-la a través d’una societat i no del Comú permet fer-ho sense obrir un concurs, el que consideren que deixa de banda altres professionals qualificats del Principat.
La valoració que en fan és que es demostra que s’utilitzen les societats «per contractar sense haver de passar control» i tenint en compte que Camprabassa té un 88% de capital públic van apuntat que els processos de contractació s’han de fer amb la màxima equitat, en funció dels mèrits dels candidats i el més transparents possible. Si s’entén que es va utilitzar la societat com una drecera per ocupar un càrrec de confiança al Comú es tractaria d’un fet «gravíssim» i un comportament «poc ètic», van afegir.