Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Activitat Comunal > Qüestió de benefici mal entès - Article de Joan Sans Urgell
DIARI D'ANDORRA - 06/06/2013 - JOAN SANS URGELL

D’ençà de l’arribada del nou calendari corporatiu al comú d’Encamp, amb una programació de sessió de consell cada dos mesos en el millor dels casos, es van confirmant les disfuncions en el funcionament i la transparència que des del grup socialdemòcrata + Independents ja vam denunciar en aquell moment.

Heus aquí un exemple prou evident de com, des de la majoria, posen una informació damunt la taula d’una comissió, que acordarà posteriorment la junta de govern, però que públicament no sabrem com ha quedat la cosa fins al 4 de juliol, que és quan hi ha programada la propera sessió de consell.

En la darrera comissió de Joventut i Esports se’ns va informar de la supressió del primer torn de colònies a la Baronia. Aquesta proposta, com és costum quan les coses són injustificables, no anava acompanyada de cap informe tècnic que la justifiqués.

Quins són els motius que justifiquen aquesta supressió? La resposta: és un servei deficitari. Jo em demano: quant costa allargar el contracte deu dies a cinc monitors, un cuiner i un ajudant de cuina? Malauradament, però, ni els números van saber posar damunt la taula! Imagino que deu ser més car mantenir aquest torn que contractar una empresa a dit perquè elabori un pla financer (28.000 eurets) i s’hagi de tornar a fer, no de franc precisament, perquè les xifres que s’havien projectat no eren les que tocaven.

Provin de fer números. Apuntem alt i fixem el salari dels monitors, del cuiner i de l’ajudant en 1.300 euros mensuals, per exemple, i després facin la part proporcional per a un torn de 10 dies. Si els ve de gust, poden sumar-hi despeses de funcionament, que evidentment que hi són, però també en poden restar la quota que haguessin pagat les famílies dels nens que s’hi haurien inscrit. Dit això, si la suma que els surt és superior als sis o set mil euros, m’ho expliquen.

Si han optat per fer aquestes operacions matemàtiques juguin net i, sobretot, posin a l’altra banda del full el pes econòmic que representa que els nens de la nostra parròquia puguin gaudir d’aquesta activitat amb una funció social i pedagògica que segurament no desenvoluparan en altres moments de l’estiu, mentre els pares treballen, per exemple.

En conclusió, cada cop tinc més clar que continuarem patint la visió esbiaixada d’UP+DA que si un servei públic no genera un benefici econòmic s’ha de suprimir. I aquest és el mal: no saber desxifrar que hi ha accions que tenen un benefici social o educatiu, per exemple, que els asseguro que a la llarga reverteix directament sobre el benefici econòmic que en volen extreure.

I per acabar-ho d’adobar, el resultat final del debat de supressió del primer torn de colònies a la Baronia que hem volgut fer públic, el coneixeran el 4 de juliol. Ara, només ens queda confiar que la majoria d’UP+DA ho hagi posat tot a la balança i que el dia 4 de juliol no haguem de demanar-los explicacions perquè, ves per on, ja fóra massa tard per programar aquest torn de colònies. Casualitat?



Veure PDF

 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?