La Sindicatura ha admès a tràmit cinc preguntes del grup parlamentari socialdemòcrata per ser respostes en la sessió de control al Govern prevista pel proper 11 d'abril. Entre altres qüestions, els socialdemòcrates volen saber quins motius «polítics» van portar al Govern a cessar el director general i el director assistencial del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària que posaven en perill la reforma del sistema sanitari, tal com va posar en relleu l'Executiu en una roda de premsa posterior al Consell de Ministres per argumentar el cessament de la direcció del SAAS.
CARTERA DE SERVEIS // En l'àmbit de la salut, ahir dimecres el Butlletí del Consell General també va publicar la pregunta de la consellera socialdemòcrata relativa a la creació de la Comissió de la Cartera de Serveis i Productes de Salut. Concretament, els socialdemòcrates volen saber els motius que van portar al Govern a no incloure en aquesta Comissió als prestadors de serveis sanitaris.
SANCIONS DE LA DUANA // D'altra banda, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, signa una de les preguntes que té per objectiu saber el nombre de sancions imposades per la Duana en els exercicis 2010, 2011 i 2012 tant en l'àmbit global de la vigilància duanera com en l'aspecte concret de la lluita contra el frau per contraban.
TRANSPORT DE PASSATGERS // Una altra pregunta del grup del PS pretén esbrinar quines mesures va adoptar el Govern per fer complir la Llei reguladora del transport públic de passatgers per carretera, després de les queixes de l'Associació de Taxistes i d'altres professionals per la competència deslleial d'alguns vehicles que es dedicarien a fer transport a càrrec d'alguns hotels i d'agències turístiques.
SUBVENCIONS // També la consellera Rosa Gili va entrar una pregunta a la Sindicatura per saber quins criteris se segueixen per determinar les subvencions a les associacions de pares i mares dels centres escolars de segona ensenyança, batxillerat i ensenyament especialitzat.
PROTECCIÓ CONSUMIDOR // Paral·lelament, el Butlletí del Consell General va publicar la pròrroga del termini de presentació d'esmenes al projecte de llei de competència efectiva i protecció del consumidor, que ara finalitza el 18 d'abril a les les 13.30 hores. Igualment, també es va allargar el termini de presentació d'esmenes al projecte de llei de l'Institut Nacional Andorrà de Finances que finalitza el 10 d'abril, a les 13.30 hores.
AVORTAMENT // Finalment, l'exdegà del Col·legi d'Advocats, Jean Michel Rascagneres es va referir en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA sobre la constitucionalitat o no de la despenalització de l'avortament. En concret va explicar que si el Consell General aprovés la despenalització, el «sistema normal» seria que el copríncep episcopal portés el text al Tribunal Constitucional, que hauria de decidir què vol dir la Carta Magna quan assenyala que s'ha de protegir la vida en totes les seves fases.
Jean Michel Rascagneres va recordar que el país té dos coprínceps i que gràcies a ells «Andorra continua existint» i va afegir que donat el cas, hi ha un risc important que el copríncep episcopal consideri que el poble no vol continuar amb el coprincipat si s'aprova un text d'aquestes característiques. I donat aquest cas el «copríncep hauria de reaccionar».