Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Consell General > DA i PS impulsen una proposició de llei contra la violència de gènere
EL PERIÒDIC D'ANDORRA - 23/11/2012 - EVA ARASA

A les portes del 25 de novembre, Dia internacional per a l'eradicació de la violència vers les dones, els grups parlamentaris demòcrata i socialdemòcrata han acordat impulsar conjuntament una llei contra la violència de gènere que sigui transversal, amb l'objectiu d'abordar aquesta qüestió des dels àmbits penal, social, educatiu i sanitari, i que incorpori qualsevol manifestació de violència, ja sigui física, psicològica o de tipus econòmic. El contingut de la llei es treballarà amb els diferents agents implicats, incloses les associacions de dones, i la voluntat de DA i el PS és que el text entri a tràmit parlamentari la tardor de l'any vinent, per ser d'aplicació a partir del 2014. A més d'unificar criteris, establir circuits d'actuació i coordinar i formar els agents per evitar l'anomenada «revictimització», que es produeix quan la víctima rep una atenció inadequada per part dels organismes responsables, els grups parlamentaris es plantegen la conveniència de crear una figura de referència a la Batllia per a casos de violència, que es formaria específicament per tractar aquestes situacions.

Les conselleres generals Celine Mandicó (DA) i Mariona González (PS) van ser les encarregades d'anunciar la decisió dels dos grups parlamentaris de treballar conjuntament una proposició de llei contra la violència de gènere. «És la responsabilitat dels poders polítics, crear mecanismes i dur a terme accions per defensar els drets de les dones i els seus fills de viure amb llibertat, igualtat i seguretat», va assegurar Mandicó.

La consellera demòcrata va recordar i reconèixer la «gran tasca» que està fent el Ministeri de Salut i Benestar i, més concretament, l'Equip d'Atenció Integral a la Dona (EAID). Amb tot, la futura llei és «necessària» perquè ha de permetre unificar criteris i coordinar les actuacions dels diferents agents implicats –principalment, Policia, Batllia, Hospital, treballadores socials, personal de l'EAID i associacions de dones– en les tasques de prevenció, detecció –tan precoç com sigui possible–, atenció a les víctimes i posterior reinserció.

«En aquesta lluita, no hi ha colors polítics». Una afirmació compartida per Mandicó i González. Aquesta última va remarcar la importància de comptar amb l'experiència de les associacions de dones en l'elaboració del text, per aconseguir finalment «una bona llei, moderna i efectiva, que doni la millor resposta integral» a les situacions de violència.



Article relacionat

 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?