Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Consell General > Rosa Gili demana més informació sobre els canvis que es volen introduir a FEDA i al sector energètic
PS - 17.11.2015

La consellera del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha entrat a tràmit vàries preguntes que el Govern haurà de respondre de forma escrita. Les qüestions se centren en diferents aspectes del projecte de llei enviat des de l’executiu al Consell General per reformar FEDA i el règim de les activitats dels sectors elèctrics, del fred i de la calor. L’objectiu de la demanda és poder tenir més informació de cara al treball que s’haurà de fer en comissió.

En primer lloc, Gili recorda que, segons s’explica en la memòria econòmica que acompanya el projecte de llei, la capacitat financera de la parapública “no li permet dur a terme el volum d’inversió necessari per tirar endavant el pla de desenvolupament del sector energètic establert en el Llibre Blanc”. Per això, demana per quines raons “no pot efectuar totes les inversions” i quin són els motius pels quals no es poden fer “per trams”. A més, reclama si existeixen estudis o anàlisis suplementaris a les memòries que acompanyen el text.

En segon lloc, la consellera del PS posa en relleu que a la memòria es parla d’un “pla sectorial d’infraestructures energètiques” que ha d’establir les “necessitats de nova capacitat de producció per cada tecnologia”. Aquest document, però, encara no s’ha fet públic. Per això, demana les causes que han fet que encara no s’hagi donat a conèixer, si és que existeix, i qüestiona l’executiu si “és possible aprovar una Llei que canvia el model energètic sense un pla sectorial d’infraestructures”.

Gili també demana si hi ha alguna previsió econòmica i/o financera de les inversions a efectuar, que inclogui dades tant rellevants com ara el cost total, com s’amortitzaran o les repercussions que poden tenir en les tarifes que es cobren als usuaris. També reclama si hi ha algun estudi que avaluï l’impacte econòmic i social de la nova legislació.

La parlamentària socialdemòcrata, a més, exposa els dubtes sobre vàries de les afirmacions de la memòria que acompanya el projecte legislatiu. Allà s’assegura que l’entrada de participació privada “no incorporarà electricitat al sistema a un cost superior al d’importació”. Per això, pregunta al Govern “com ho justifica” i “en base a quina documentació o previsió o fa”. També demana aclariments o ampliació d’informació d’altres aspectes del text legislatiu. Així, pregunta “en base a quina previsió es determina que els beneficis d’una producció més barata és repercutiran als consumidors” i en què es fomenta que aquesta energia tingui un cost més reduït.

Per a la parlamentària, tenir les respostes a aquestes preguntes és essencial per poder treballar més acuradament la llei ara a tràmit. Un text que, recorda, suposa canvis de gran transcendència per al sector energètic del Principat.




 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?