Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Consell General > El PS demana a Govern que s’ampliï la informació sobre el pressupost de despeses de l’AREB
PS - 15.11.2015

El conseller del Partit Socialdemòcrata (PS) i president del grup mixt, Pere López, ha tramitat una demanada d’informació on reclama una ampliació de les dades del pressupost per a l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) que des del Govern s’ha enviat al Consell General per a la seva aprovació. Per al parlamentari, la memòria que acompanya el text és incompleta, sobretot pel que fa a les partides que fan referència als treballs encarregats a altres empreses.

En concret, en la demanda López reclama “el detall” de dos sost-conceptes pressupostaris: el 22720 i el 22760. El primer fa referència a treballs realitzats per empreses de valoració peritatge i suma un import total de 15,591 milions d’euros. El segon, a treballs realitzats per empreses d’estudis i treballs tècnics, i suposa 4,52 milions més.

Des del PS es posa en relleu que tenint en compte la rellevància dins del pressupost d’aquestes dues partides –sumen més de 20 milions d’euros-, “la informació lliurada en la memòria resulta absolutament insuficient”. I és que en l’escrit justificatiu de la previsió de despeses, només es posa xifra al contracte amb l’auditora PriceWaterhouseCoopers (PwC) per a la realització de la revisió de comptes de BPA, que ascendeix a 9,85 milions d’euros. La resta de despesa –més d’11 milions- no està justificada en lloc. Únicament es fa referència a “la totalitat del lloguer de les oficines, les obres en què s’ha incorregut pel seu condicionament” o a “despeses corrents d’electricitat, aigua, assegurances i neteja, així com les dietes i els desplaçaments dels membres de l’AREB”. Al nostre entendre es tracta de despeses que no poden explicar la diferència de quasi 11 milions d’euros pel que entenem que probablement manca informació rellevant que calia adjuntar al projecte de pressupost. Per això López ha fet la demanda, centrada específicament en “el detall” dels dos sots-conceptes, tot i que també es reclama que el Govern “adjunti qualsevol altra informació que consideri rellevant al respecte”.




 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?