Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Consell General > El PS pregunta al Govern per l’estat dels estudis sobre la ubicació del futur heliport nacional
PS - 10.11.2015

La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha entrat a tràmit una pregunta sobre el projecte de construcció del futur heliport nacional. La demanda, que haurà de ser resposta pel Govern de forma oral en la propera sessió de control al parlament, que s’ha de celebrar el 19 de novembre, persegueix saber exactament en quin estat es troben els estudis anunciats per determinar la ubicació més adient de la instal·lació.

En l’escrit, Gili recorda que en una compareixença celebrada el mes de juny davant la comissió de Política Territorial i Urbanisme, el ministre Jordi Torres Falcó va avançar que s’estaven analitzant dos terrenys: un situat a la zona d’Engolasters i un altre a la Comella. Aquest darrer, segons va apuntar, era la prioritària a l’entendre del ministeri. Dies després, en una altra compareixença, en aquest cas davant la comissió d’Economia, el titular d’Administració Pública, Transport i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, argumentava que encara eren necessaris informes addicionals per triar la millor ubicació.

Des d’aquestes reunions ja han passat més de quatre mesos sense que, per part del Govern, s’hagi informat de cap decisió en ferm sobre la infraestructura. Al mateix temps, s’ha creat un important neguit entre els veïns de la zona de la Comella, inquiets per les importants molèsties i els riscos que podria generar la ubicació de les instal·lacions al costat del lloc on resideixen sense que, per ara, no hi hagi cap comentari sobre la qüestió per part de l’executiu.

Per això, Gili ha tramitat la pregunta en la qual interroga al Govern per com estan “els estudis i les valoracions de cara a decidir la millor ubicació per a la construcció de l’heliport nacional”. La qüestió se suma a les altres set que els consellers van presentar dilluns sobre, entre d’altres temes, el retard en la tramitació del pressupost, les simulacions de les pensions dels funcionaris o la contractació d’una assessora per part del ministeri de Salut.




 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?