Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Consell General > El 'cadirisme'
Foc i Lloc de Pere López al Diari d'Andorra - 06.11.2015

El cònsol escollit fa quatre anys amb la Coalició d’Independents (Cd’I) i que des d’inici d’any tenia un pacte amb Demòcrates per Andorra (DA) es presenta –ara– a la reelecció amb Liberals (Ld’A). Davant tindrà (a part de la bona i plural llista encapçalada per Dolors Carmona de PS+independents) l’expresidenta del grup parlamentari (i exministra de Presidència) liberal –que es presenta per DA– acompa­nyada d’un conseller de comú actual que va ser escollit sent membre de Cd’I (i que ho havia estat en un anterior mandat pel PS) i que l’ha acabat sent membre de DA (després d’una segona mutació en què ha acabat fora dels partits pels quals va ser escollit cadascun dels cops).

S’han perdut? No és estrany. Ni tampoc res inventat. És el que passa a Andorra la Vella. Seguim.

La impulsora de Cd’I i artífex tant del pacte amb DA com del pacte –ara, i només uns mesos després– amb Ld’A per mantenir el seu candidat a cònsol és ara (ni més ni menys) ministra en un Govern de DA quan el seu partit està en coalició electoral amb els liberals (el grup més nombrós de l’oposició). Encara no ha dimitit i manté la seva feina.

Tot plegat un veritable despropòsit que només té un nom: cadirisme. Un cadirisme que també aplica el cap de Govern que no la cessa fulminantment per protegir també la seva cadira.

Estic orgullós de les llistes presentades sota la denominació de PS+I amb persones que no han canviat de partit, encapçalades pels companys que ja ho van fer fa quatre anys, que han treballat de valent i que han sabut incorporar els companys militants o no amb els quals han col·laborat i que es coneixen (a diferència d’alguns tàndems que acaben tot just de ser presentats).

És la manera que entenc de fer política i crec que l’única que pot donar bons resultats. Estem aquests dies patint el desastre i el desgavell que genera la gestió improvisada i mancada de projecte de DA (pressupost, funcionaris, CASS, sanitat, competències comunals i un llarg etcètera). Als ciutadans correspon –és clar– triar quin tipus de política volen per al nostre país i si validen o no amb els seus vots la del cadirisme i si aquesta ha estat passatgera o ha vingut per instal·lar-se.



 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?