Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Consell General > El PS demana un informe jurídic per avaluar les conseqüències del retard del pressupost
PS - 03-11.2015

El conseller del Partit Socialdemòcrata (PS) i president del grup mixt, Pere López, ha demanat davant la Junta de Presidents del Consell General que s’elabori un informe jurídic sobre les conseqüències que té que el Govern no hagi tramitat el pressupost per a l’exercici 2016 dins del termini establert legalment. En aquest sentit, des de la formació es posa en relleu “el precedent” que es pot crear amb aquesta actuació.

En aquest sentit, cal recordar que la Llei General de les Finances Públiques és clara en aquest sentit. En el punt 3 de l’article 20 indica que “l'aprovació dels avantprojectes pel Govern comporta llur conversió en projecte de llei del pressupost general, que cal trametre a la Sindicatura abans de l'1 de novembre”. Enguany, aquest punt s’ha incomplert ja que el text no ha estat encara entregat al Consell General.

Des del PS s’entén que aquesta situació comporta una situació nova i, per això, López ha reclamat a la Junta de Presidents que s’encarregui un informe jurídic que analitzi les conseqüències que pot comportar aquest incompliment. “La llei només preveu”, recorda el conseller socialdemòcrata, “que es presenti abans de l’1 de novembre i no cap altre escenari més”.

La petició de López ha estat acceptada per l’òrgan. Així, l’informe hauria d’arribar en els propers dies per aclarir una situació que, com a mínim, suposa un incompliment de la legislació vigent sense que, per ara, des del Govern s’hagi donat cap explicació ni de forma pública ni als representants dels grups parlamentaris.




 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?