Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Consell General > El PS pregunta al cap de Govern per què "ha faltat a la seva paraula" de donar informació sobre el cas BPA
PS - 18.09.2015

Tal i com es va anunciar dijous en roda de premsa, el conseller del Partit Socialdemòcrata i president del grup mixt, Pere López, ha tramitat una pregunta urgent al Govern que haurà de ser resposta el proper dijous, durant la sessió de control a l’executiu al Consell General. El parlamentari demana al màxim responsable de l’executiu, Toni Martí, perquè “ha faltat a la seva paraula davant la Junta de Presidents” i no ha tramés la informació que se li va demanar en relació als contractes i a l’encàrrec fet a l’auditora PricewaterhouseCoopers per a la revisió dels comptes de BPA.

López recorda que Martí va agafar el compromís d’enviar la informació sobre l’afer que se li demanés des del Consell General i que, en cas que aquesta no estigués en mans de Govern sinó d’entitats com ara l’INAF, la UIF o l’AREB, se’ls enviaria una carta per reclamar-la i es passaria als parlamentaris la resposta, fos quina fos.

Aquesta paraula, però, no va ser acomplerta amb la demanda d’informació feta pel PS en relació a l’encàrrec fet a l’auditora nord-americana. Per “sorpresa i incredulitat”, i malgrat el compromís agafat per Martí “davant el propi síndic general i els presidents de grup”, en la resposta no hi havia la documentació reclamada ni “cap comprovant que evidenciï que s’ha complert la paraula d’enviar la demanda a les entitats afectades”.

Per al PS els fets tenen “gravetat” ja que provoquen que els consellers “no puguem disposar de la informació sol•licitada”. Aquest seria, a l’entendre de la formació “l’objectiu del cap de Govern” en el que, s’assegura, “és una nova burla a les institucions del país i al conjunt del Consell General”.




 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?