El primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS) i conseller general del grup mixt, Pere López, va posar en relleu ahir la feina que des del partit han dut a terme des que se’ls van comunicar les primeres decisions al voltant de Banca Privada d’Andorra (BPA).
D’aquesta manera, va assenyalar que han tingut una actitud de “responsabilitat, seriosa, rigorosa”. Així, va concretar que han fet un seguit de propostes a la llei de reestructuració i resolució d’entitats bancàries centrades en les tres “línies vermelles” que ja van anunciar després de la sessió constitutiva del Consell General. López va advertir ahir, però, que la llei no servirà per solucionar la crisi de BPA, sinó que és “una eina més”.
Així, el primer secretari del PS va posar en relleu que han fet propostes a la llei centrades en la protecció dels llocs de treball i dels drets dels treballadors, en la depuració de responsabilitats i en els mecanismes necessaris per evitar que les mesures que es prenguin suposin un cost per a les finances públiques. López va destacar l’aportació centrada en el fet que els empleats puguin treballar en el banc pont que es derivi de l’aplicació de la llei i que se’ls reconeguin els drets laborals, com l’antiguitat, tant en el cas que s’integrin a una entitat nova com en el supòsit que el procés acabés amb la liquidació.
D’aquesta manera, i a l’espera de veure quin era el redactat final per posicionar-se sobre el suport a la llei, va insistir en el fet que es tracta d’un instrument que “obre la porta a diferents escenaris”. També va fer èmfasi en la proposta ja esmentada en el debat d’investidura de crear una comissió d’investigació parlamentària perquè el Consell General pugui exercir la seva tasca de control sobre el Govern i les entitats que depenen de l’executiu o del mateix Consell. Així, va destacar que aquesta proposta no s’ha de veure com una “ofensa” sinó com una eina de control i una comissió explicativa per prendre després les mesures que escaigui.
López també va posar en relleu que aquesta crisi ha evidenciat certes mancances en algun àmbit, certa “precarietat de l’Estat” per fer front a determinades situacions, com per exemple la crisi social que es pot derivar que un important nombre de persones es quedin sense feina, tant pel que fa a la cobertura sanitària com la prestació d’atur.
D’altra banda, i acompanyat de la també consellera general Rosa Gili, López es va reunir amb els representants dels treballadors de BPA, a qui va exposar les aportacions que ha fet la formació a la llei de mesures urgents per implantar mecanismes de reestructuració i resolució d’entitats bancàries.
Veure article original