L'Administració Pública viu actualment un clima de «crispació» i «malestar», «divisió i retrets» que ha quedat demostrat en «manifestacions i accions sense precedents al país». El vocal del PS Bruno Bartolomé va dir ahir que la «incomprensible» inacció del Govern de DA pel que fa a la reforma de la Llei de la funció pública «ha provocat la divisió social» i el fet que hi hagi persones que «culpin al funcionariat de tots el mal del país». Pels socialdemòcrates, la Llei de la funció pública «és una prioritat nacional que afecta tant els funcionaris com a tots els agents econòmics i socials del país».
Pel PS la solució passa per fer una reforma global de tota la Llei, i no només d'alguns punts, com el de les jubilacions. Bartolomé, que havia estat en les taules de treball per la reforma d'aquesta llei durant el Govern del PS, va explicar que «abans del punt 9, que és el de les jubilacions, hi ha altres punts com el de la carrera professional», i que pot ser que per una «qüestió econòmica» s'hagin de tocar les jubilacions, però no sense «altres incentius» que puguin compensar. Bartolomé va afegir que en les taules de treball és va arribar a 33 acords, i que tot i que la situació ha canviat i caldria analitzar-los, «a nosaltres ningú ens els ha demanat ni consultat».
El PS creu que aquesta Llei va més enllà dels límits del Govern, ja que aquest és temporal, però la Llei perdurarà, i per aquet motiu va demanar ahir que sigui tractada com «un tema d'Estat».
ESPERA FINS LA TARDOR // El PS va demanar ahir tres accions al Govern: la publicació del full de ruta que tenen fins a final d'any, seguir amb les reformes necessàries per a l'obertura econòmica i promoure un paquet legislatiu de reactivació de l'economia a curt termini. Pel que fa aquest últim punt, Pere López, primer secretari del PS, va dir que «no podem esperar de cap manera cinc anys per veure els efectes de la reactivació provocats pel procés d'obertura econòmica», ja que «actualment vivim una crisi econòmica sense precedents i de destrucció de llocs de treball». López va dir que «ja sabíem que sense un IRPF ni al signatura de CDI's era un procés que no podia ser immediat». Per aquest motiu, el PS proposa que paral·lelament al procés d'obertura el Govern treballi en una sèrie d'elements de reactivació com un marc legislatiu contra l'intrusisme empresarial, la creació d'un parc tecnològic o de simplificació de l'administració», entre d'altres. López va dir que «aquesta és una feina que correspont al Govern «perquè té el recursos» i va afegir que «nosaltres fins a la tardor estarem a la expectativa», però que «no descarten prendre accions si l'Executiu no fa res al respecte».