Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Actualitat nacional > Vela insta el síndic a defensar els consellers davant la manca de transparència en l’afer BPA
PS - 15.10.2015

La secretària d’organització del Partit Socialdemòcrata (PS), Susanna Vela, ha instat el síndic general, Vicenç Mateu, a actuar per defensar els consellers generals davant la manca de col•laboració tant del Govern com d’organismes com l’INAF o la UIF a l’hora de facilitar documentació i informació sobre el cas BPA. La política escaldenca s’ha mostrat especialment crítica amb la forma d’actuar de l’executiu en aquest afer al llarg d’una entrevista concedida al programa ‘Ningú és perfecte’ de Ràdio Valira.

Vela ha posat en relleu que “costa que arribi la informació que el Govern té l’obligació de donar als consellers generals” i, davant d’aquesta situació, és quan ha reclamat que el màxim representant de la institució compleixi el paper que, al seu entendre, li pertoca. “El síndic hauria de demanar què passa i recordar que són consellers generals i que tenen dret a tenir informació”. A més, ha recordat que els parlamentaris “són persones jurades” i ha lamentat que es posi com a excusa per no facilitar la documentació el temor a que s’acabi fent pública. “Trobo lleig que es presumeixi que sortiran a esbombar-ho tot”, ha afirmat.

La secretària d’organització del PS s’ha mostrat favorable a una llei que reguli l’accés a la informació i, per això, ha indicat que “des del partit intentarem tirar-la endavant”. A més, ha apuntat que “com més clar estigui tot, menys problemes d’aparició de rumorologia o dades falses hi haurà”.

Vela també ha defensat la necessitat de renovar l’actual legislació sobre l’aigua. “És essencial perquè s’hi estan fent coses, com ara els projectes de minicentrals als rius, qe l’afecten sense tenir-la actualitzada”, ha remarcat, a la vegada que ha recordat que “l’Estat ha de fer tot el possible per garantir la bona conservació d’aquest recurs”.

Sobre les negociacions de cara a les comunals, la dirigent socialdemòcrata ha reiterat la “ma oberta” que la formació tendeix a totes les “forces progressistes. A la vegada, ha negat que amb els Verds s’hagi trencat la relació.



 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?