Els consellers socialdemòcrates al Comú de Sant Julià de Lòria consideren que la majoria utilitza les societats públiques com a “subterfugi” per contractar personal. I esmenten dos casos en què la corporació s’ha emparat en el reglament d’aquestes entitats per tirar pel dret sense haver de fer públic un edicte, que és obligatori per a les administracions. Es tracta de la contractació d’un responsable de comunicació de Naturlàndia i dels eventuals d’estiu.
Quant al primer cas, la minoria remarca la falta de coherència de Camprabassa, ja que mentre que va fer un edicte públic per contractar cuidadors d’animals, el responsable de comunicació es va triar a dit. Respecte a les feines eventuals durant l’estiu, algunes de les societats públiques van informar de les places a través del seu web mentre que en d’altres aquesta informació no es va arribar a donar ni per aquesta via. Les queixes de l’oposició, però, van més enllà ja que tenen coneixement que també es van fer contractacions a dit.
Els consellers socialdemòcrates creuen que en els dos casos s’hauria d’haver fet un procés de selecció obert i amb uns criteris d’accés concrets. Així, recorden la complicada situació en què estan els treballadors del sector de la comunicació i els esforços que han de fer els joves per estudiar a Espanya i França. El fet és que pels dos mesos d’estiu es van ocupar 25 eventuals a Sasectur i 38 a Camprabassa. Els consellers del PS van deixar clar que “no diem que no s’hagin de donar ajudes a aquests joves”, però rebutgen que a través d’això es facin tractes de favor encoberts.
Per altra banda, l’oposició va tornar a lamentar la manca de transparència de la majoria ja que, pel que sembla, la persona responsable de comunicació de Naturlàndia assumeix tasques que no estan relacionades amb de l’ecoparc sinó amb el Comú. Davant d’aquests fets, la minoria remarca que cal ser escrupolós i rigorós en les contractacions ja que es tracta de diners públics i que l’opacitat no contribueix a la democràcia.
En aquest sentit entenen que les societats públiques permeten actuar de forma més àgil però deixen clar que “ens neguem que les societats serveixin de tapadora d’altres operacions”. I tot i que troben normal que un mandatari es vulgui rodejar de gent de confiança”, no conceben que s’asseguri d’una banda que no es farà cap contractació a nivell del Comú quan a la pràctica passa el contrari. Pels consellers de l’oposició, es tracta, fins que no es demostri el contrari, “d’aprofitar la legalitat per fer el que creus convenient en benefici propi”. Tot i així, la minoria espera que casos com aquests no siguin la tònica.