Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Consell General > El PS avisa que no acceptar debatre sobre la nacionalitat seria "una falta de respecte" a molta gent
PS - 12.11.2015

El conseller del Partit Socialdemòcrata i president del grup mixt, Pere López, ha admès la decepció que ha suposat el criteri del Govern sobre la proposició per modificar la llei de nacionalitat amb l’objectiu de reduir els anys de residència necessaris per accedir al passaport andorrà. El parlamentari ha deixat clar que, a l’entendre de la formació, si el text no arriba ni tan sols a ser pres en consideració per la cambra suposaria “una falta de respecte” cap a moltes persones. Per això, ha defensat que és un debat que s’ha d’afrontar ara, s’ha mostrat disposat a treballar al màxim per arribar a un consens sobre la proposició i ha demanat que sigui acceptat a tràmit.

“No puc negar que estem decebuts”, ha reconegut López, tot lamentant que “una vegada més es planteja que és un debat que no toca” i criticant que “sembla que el moment no acaba d’arribar mai”. El conseller ha afirmat que “és un debat necessari” i, a més, “ajornat ja la passada legislatura”, tot recordant, primer, que la majoria demòcrata ja no va acceptar un text similar ara fa uns anys i que, llavors, el cap de Govern, Toni Martí, es va comprometre a abordar la qüestió abans del final de la passada legislatura, promesa que no va complir. “Toca parlar ara. No fer-ho seria una falta de respecte cap a moltes persones que ha vingut a fer gran el nostre país, a les seves famílies, als seus amics i als seus fills”, ha assegurat.

López ha fet una crida a que el text sigui pres en consideració i ha volgut deixar clars “la voluntat de diàleg” i “l’esperit obert” a parlar dels detalls, com ara que la reducció pugui ser només a quinze en lloc de deu anys. “Ho agafem amb esperit de poder parlar. El que no entendríem és que no s’admeti a tràmit. El tema anys seria més entrar en detalls però l’important és que es debati sobre aquesta qüestió”, ha argumentat.

El parlamentari socialdemòcrata ha criticat dos aspectes del criteri del Govern. Primer, que es vulgui vincular la qüestió al resultat de les negociacions amb la Unió Europea. “Aquesta part és una fugida endavant per part del Govern. Es barregen coses que no tenen res a veure i és un argument que pot confondre part de la població”, ha manifestat. Segon, que s’hagi acusat el PS d’impulsar el text en solitari i sense buscar un acord previ amb altres formacions. “És un comentari desafortunat. El consens s’ha d’assolir amb el treball parlamentari. Nosaltres volem arribar a una entesa i la voluntat és poder parlar”, ha assegurat.





 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?