Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Consell General > Pere López defensa que als comuns es fa política i no només gestió
PS - 11.11.2015

El conseller del Partit Socialdemòcrata (PS) i president del grup parlamentari mixt, Pere López, ha negat que als comuns es faci només gestió i ha deixat clar que les corporacions parroquials també tenen un alt element polític que hauria de tenir-se en compte a l’hora de tancar els pactes per concórrer a les eleccions. Així ho ha indicat al llarg d’una entrevista concedida al programa ‘Ara i aquí’ de Ràdio Nacional d’Andorra (RNA) on també ha reiterat “l’anormalitat” de la situació de la ministra Rosa Ferrer com a conseqüència, justament, d’un d’aquests acords per a les llistes.

“Dir que als comuns no es fa política és fals”, ha afirmat amb contundència López, tot posant un paral·lelisme amb altres organismes d’Estats veïns. “És com dir que no es fa política a una comunitat autònoma o a una regió francesa”, ha indicat, per remarcar posteriorment que “són governs locals amb unes competències molt importants; fiscals, urbanístiques, socials, serveis bàsics, són propietaris de tot el territori”.
Per tant, al seu entendre, a l’hora de preparar llistes electorals de cara a unes comunals com les que es viuran el proper 13 de desembre “s’ha de portar amb uns companys de viatge propers”.

El conseller del PS ha defensat que “hem presentat tres llistes amb els consellers actuals, que han fet molt bona feina” i ha remarcat que “el nostre projecte és sòlid”. I és que, ha destacat, “tenim candidatures amb veritables equips de gestió i de política comunal”. Al seu entendre, “al voltant del PS s’ha pogut generar unes gairebé plataformes de progrés amb gent molt preparada”. En definitiva, “ens presentem amb llistes fetes des de la coherència i esperem que l’elector ho valori”.

Aquesta forma de fer contrasta amb la d’altres formacions. I, en especial amb la situació en la qual ha quedat Rosa Ferrer arran del pacte entre la seva formació, la Coalició d’Independents (CdI) i Liberals d’Andorra per concórrer plegats a Andorra la Vella. L’ha definit com a “insostenible, antinatural i no explicable des del punt de vista polític” i ha alertat de les conseqüències que pot tenir en un àmbit clau com és el sanitari. “Molts projectes en els quals estava treballant potser quedaran aturats”, ha avisat.

Per això, ha deixat clar que “no entenc que no es prengui cap decisió fins les eleccions”, fet que ha definit com a “una mala manera de fer”. Per a López, “dins del món polític no es pot jugar a totes bandes”. A més, ha lamentat que la situació de Ferrer genera encara més incertesa en l’àmbit sanitari, un dels que centren les preguntes formulades pel PS de cara a la propera sessió de control al Govern. El conseller socialdemòcrata ha comentat que “preocupa que fa anys que s’aproven plans estratègics de la salut però falta una línia clara i prendre decisions” i no ha amagat la manca de confiança en el “pseudoprocés de consulta” que s’ha engegat per elaborar el pla de Salut 2020. “Segons ens ha dit gent del món sanitari, presenta serioses deficiències”, ha apuntat.



Durant l’entrevista, López també ha deixat clar que consideren totalment “inadmissible” el retard en l’entrada a tràmit del pressupost per al 2016 –un endarreriment que ja arriba als deu dies- i que “no valen les explicacions del Govern”. El conseller ha deixat clar que “és irresponsable saltar-se un termini com aquest en una llei tant important” i que “no és justificable i, encara menys, en un moment com l’actual, on estem sota observació de molts organismes internacionals”. El parlamentari entén que la situació “és una mostra més de la mala gestió que s’està fent”.

López també ha parlat del cas BPA, un afer amb el qual, i entre d’altres, “tenim molts indicis que fan veure que hi ha una voluntat important de dilatar”. De fet, ha estat directe a l’hora d’acusar el cap de Govern, Toni Martí, de “jugar amb el calendari electoral”, una forma de fer que considera “molt poc vàlida”. Per refermar aquest argument, ha recordat el fet que “el gruix d’actuacions i de decisions” s’estan posposant “fins el gener”.

El conseller ha tornat a lamentar, una vegada més, el bloqueig que des de Govern i organismes com l’INAF, la UIF i l’AREB s’ha aixecat a l’hora d’accedir a documentació i informació sobre el cas. “El secretisme en el qual es vol situar a la comissió especial no té sentit”, ha denunciat, tot assegurant que “molta informació ha de ser pública” i que “ningú pot pretendre que el cas quedi aïllat de l’acció política i de la supervisió dels organismes concernits”.

Per últim, també ha reclamat que el PS pugui tenir un paper més actiu en la negociació amb la Unió Europea. “Hem de trobar un marc d’entesa per poder treballar tots plegats”, ha demanat, a la vegada que ha mostrat la convicció que “deixar-nos fora és un error per part de la majoria” ja que “podem aportar molt tant a nivell d’Andorra com a nivell de fora” i ha recordat que el PS és l’únic andorrà membre de la IS.




 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?