Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Consell General > El PS entra a tràmit set preguntes per a la propera sessió de control al Govern
PS - 09.11.2015

El tres consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS), Gerard Alís, Rosa Gili i Pere López, han entrat a tràmit fins a set preguntes que el Govern haurà de respondre de forma oral durant la propera sessió de control, que s’ha de celebrar el 19 de novembre. El procés per elaborar el pla de Salut 2020, la polèmica sorgida amb les simulacions de la pensió de jubilació dels funcionaris o el retard en la presentació del pressupost són alguns dels temes pels quals l’executiu haurà de donar explicacions.

El sanitari és un dels punts on el PS vol incidir al llarg de la propera sessió parlamentària. Per això, Gili qüestionarà a la ministra responsable pel retorn rebut en el procés participatiu engegat per preparar el pla de Salut 2020. De la seva banda, López demanarà informació sobre les notícies aparegudes a alguns mitjans que avançaven la contractació d’una assessora per part del ministeri que havia de ser la impulsora de la reforma sanitària.

Un tema que també ha aixecat dubtes les darreres setmanes és el que fa referència a les simulacions que els funcionaris estan rebent per part del Govern pel que fa a la seva futura pensió. Els sindicats dels diferents àmbits de l’administració s’han mostrat molt crítics amb les dades que, asseguren, no tenen gaire credibilitat. Per això, Rosa Gili pregunta de quina manera s’han realitzat aquests càlculs. També en aquest àmbit, Gerard Alís demanarà a l’executiu en quin estat es troba el reglament regulador de la comissió de seguiment del pla de pensions i els motius pels quals encara no ha estat adoptat. El conseller recorda que en la darrera sessió de control es va assegurar que ja hi havia un esborrany del text que estava pendent de ser enviat a la comissió consultiva de la Funció Pública. Dies després, remarca, “no costa que el reglament hagi estat adoptat”.

De la seva banda, Pere López preguntarà per dos situacions denunciades els darrers dies: el retard en la tramitació del pressupost i el fet que encara no s’hagi fixat una data per a la compareixença de varis membres del Govern davant la comissió especial sobre l’afer BPA. El conseller i president del grup mixt lamenta en l’escrit tramitat a sindicatura que, un cop els membres de l’òrgan van acordar demanar la participació del executiu, i també la dels ministres de Finances i d’Afers Exteriors, “la decisió va ser comunicada a principis d’octubre i –tot i haver estat recordada varis cops- el Govern no ha proposat encara cap data”. Davant aquesta situació, es pregunta de forma directa “quines són les raons per les quals el Govern es nega a comparèixer davant la comissió especial”.

López també insisteix en saber els motius que han portat a incomplir la Llei General de les Finances Públiques i no entrar a tràmit el pressupost per a l’any 2016 en el termini marcat –abans de l’1 de novembre-. El president del grup mixt demana “per què creu el Govern que li és permès incomplir el marc legal en la tramitació d’una llei tant important com la del pressupost” i, al mateix temps, “si es creu que aquesta ‘potestat’ es limita només a aquesta llei o afecta també altres textos legislatius”.

Per últim, Gili portarà al ple les avaries massives viscudes els darrers mesos pels clients d’Andorra Telecom, tant pel que fa als serveis d’internet com de televisió per fibra. La parlamentària posa en relleu que “sembla ser que les acuses són diverses” però alerta que, al final, “la conclusió evident és que els usuaris no poden disposar correctament del servei contractat”.




 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?