Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Consell General > López acusa Martí de "faltar a la veritat" i de "mentir" per no lliurar la informació sobre l’encàrrec fet a PwC i el cost
PS - 15.10.2015

El conseller general del Partit Socialdemòcrata i president del grup mixt, Pere López, ha acusat el cap de Govern, Toni Martí, de “faltar a la veritat” i de “mentir”. En concret, li retreu al màxim responsable de l’executiu que no hagi complert el compromís adoptat davant la junta de presidents del Consell General de facilitar la informació sobre el cas BPA demanada des del parlament i, si no estava en mans del gabinet sinó d’organismes com ara la UIF, l’AREB o l’INAF, intercedir davant d’ells perquè la trametessin. Sobre aquest incompliment, el PS preguntarà directament a Martí en la propera sessió de control, que s’ha de celebrar el dijous vinent.

López ha explicat que la demanda que no ha estat contestada es va fer al juny. En concret, el PS va sol•licitar els contractes signats amb l’auditora Price Waterhouse Cooper (PWC) per a la revisió dels comptes de BPA, així com l’encàrrec i abast dels treballs i el seu cost. També ha apuntat que, en la darrera junta de presidents, es van abordar les dificultats que estaven tenint els consellers per rebre la documentació sol•licitada vinculada a l’afer. I, davant els representants dels grups parlamentaris i del síndic general, “el cap de Govern es va comprometre a enviar una carta a les entitats i, transmetre als consellers generals la resposta donada per part d’aquestes”.

Aquest compromís, però, s’ha trencat a les primeres de canvi. Aquest dimecres, els consellers del PS van rebre la resposta a la demanada presentada sobre l’encàrrec a PWC, una “informació important per aportar llum sobre aquest procés”. En l’escrit rebut, el cap de Govern es limita a indicar que la contractació de l’auditora no la va fer l’executiu i, d’aquesta forma, justifica que no s’enviï la documentació. Al mateix temps, no consta que s’hagi tramés cap comunicació ni a l’INAF ni a l’AREB ni a la UIFand tal i com el Cap de Govern s’havia compromès.

Per tot això, López s’ha mostrat tant enutjat com contundent. “Convé dir que el cap de Govern ha faltat a la veritat, ha mentit i no ha tramés als consellers la informació”, ha afirmat, per remarcar posteriorment que “és una situació de gran gravetat” tot tenint en compte el compromís agafat davant la junta de presidents i el fet que la mentirà té “la única finalitat de no lliurar la informació”.

El conseller del PS ha posat en relleu que “fins el moment les faltes de respecte eren envers l’oposició”. Ara, però, hi ha “esglaó més” ja que “va més enllà” perquè “li falta el respecte a tot el marc institucional del país” en “faltar a allò que s’acorda a una junta de presidents”. De fet, ha admès que “no ens podem queixar de l’actuació del síndic” sinó que “les actuacions del cap de Govern ens estan desbordant a tots”. Una forma d’actuar, un “bloqueig a donar informació” que, ha lamentat, “només aporta més inquietud i intranquil•litat”.

López ha deixat clar que, en aquesta ocasió, la informació demanada en cap cas es podia negar als consellers generals al•legant confidencialitat. “La contractació per part d’organismes públics d’un servei en cap cas hi pot estar subjecte. Parlem de diners públics i tenim tot el dret del món de conèixer l’encàrrec i la informació econòmica al respecte”, ha comentat el president del grup parlamentari mixt.
El polític socialdemòcrata ha avançat que, de cara a la sessió de control que s’ha de celebrar dijous vinent, es tramitarà una pregunta urgent perquè el Govern la respongui de forma oral on interrogaran Martí sobre els motius pels quals “ha faltat a la veritat, ha mentit i s’ha negat a donar la informació”.





 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?