Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Actualitat nacional > David Rios reclama un "pacte social" amb empresaris i treballadors per a la reforma laboral
PS - 08.10.2015

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, David Rios, ha alertat que la reforma laboral anunciada per Toni Martí durant el discurs que el cap de Govern ha ofert el primer dia del debat d’orientació política té una gran mancança: està treballada únicament amb els empresaris. El polític del PS ha reclamat que, si es volen tirar endavant aquests canvis legals, es facin des del consens i, sobretot, parlant tant amb la patronal com amb els representants dels treballadors.

Durant la seva intervenció al programa La Rèplica d’Andorra Televisió, Rios ha posat en relleu que una modificació legislativa d’aquesta transcendència “en cap país es fa només parlant amb una part”. Per això, ha reclamat “un pacte social a tres bandes” que inclogui “Govern, treballadors i empresaris”.

Sobre els detalls de la reforma avançats, com ara la tipologia de contractes, el primer secretari de la formació no s’ha mossegat la llengua. “Fa por”, ha dit alt i clar, tot recordant que figures similars “el que han fet a Europa ha estat empobrir els treballadors amb feines precàries” ja que “serveixen per eliminar aturats de les llistes però qui té feina pateix dificultats al dia a dia”. També inquieta, i no ho ha negat, la rebaixa de requisits d’experiència per als immigrants que vinguin al país. “Volem un país de qualitat i bons professionals o sortir del pas i oferir un servei menor?”, ha preguntat.

Rios també ha valorat l’anunci de l’increment de cotitzacions a la CASS. Ha remarcat que fa temps que el PS defensa aquesta mesura i, per tant, ara “es demostra que teníem raó i, al final, Martí cau a la nostra banda”. Tot i això, ha lamentat que en l’anterior legislatura, el partit reclamava aquesta pujada per evitar retallades i, en canvi, ara “hi haurà les dues coses”, fet que “demostra la improvisació de DA”. Al mateix temps, també ha criticat que dels dos punts, un l’assumeixi l’empresari i un altre l’assalariat. “A primera vista, no és correcte”, ha afirmat ja que “cal que es mantingui la proporció actual”.

El primer secretari del PS també ha criticat que Martí gairebé hagi donat per superada la crisi de BPA quan “el més calent és a l’aigüera” i quan “els treballadors estan en una situació que poques persones aguantarien i els clients atrapats”. Rios ha assegurat que “Martí viu en un altre país, una altra realitat i no veu el que pateix la societat”.




 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?