Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Consell General > Pere López exigeix que es facin públics els resultats de l’auditoria de la revisió dels comptes de BPA
PS - 07.10.2015

El conseller del Partit Socialdemòcrata i president del grup mixt, Pere López, ha exigit que es facin públics ja els resultats de l’auditoria que Price Waterhouse Cooper ha realitzat sobre els comptes de BPA. El polític del PS ha reclamat també que els clients afectats puguin començar ja a treballar amb Vall Banc.

“Han mirat, remirat i revisat els comptes, s’han demanat les explicacions escaients i han passat pràcticament set mesos des de la nota del FinCEN”, ha recordat el parlamentari, per posteriorment “exigir que s’acabin els treballs; que es presentin els resultats i que els clients passin a Vall Banc i puguin començar a operar amb normalitat per acabar l’angoixa d’aquestes persones amb estalvis a BPA”. López ha posat sobre al taula el fet que “després de set mesos, el percentatge analitzat ha de ser molt elevat “ i que “si falta un client petit que no ha pogut venir, no ha de tenir cap mena d’afectació sobre la revisió global”. Per això, ha demanat que es presenti “en el termini més breu possible”.

El conseller general del PS ha lamentat els perjudicis que el retard està causant. “No hi hauria d’haver motius perquè això s’hagi retrasat tant. Està malmetent molt la imatge del país”,ha alertat, per després recordar que “als que tenen els seus diners allà se’ls va dir que hi hauria solució abans de l’estiu”. Al seu entendre, “per força”, la revisió de comptes “ja deu estar molt avançada” i, per tant, “tot el que s’hagi analitzat ja es pot presentar”.

López ha volgut deixar clar que un dels motius esgrimits pel retard no pot ser, en cap cas, les crítiques al sistema de control dels clients que feia servir BPA. “El que podem dir, en base a les informacions en el sí de la comissió especial, és que no es pot argumentar que hi havis un sistema deficient. No és cert. La UIF feia la seva feina i l’entitat tenia els seus mecanismes d’identificació de client aprovats i revistats per les diferents institucions i empreses auditores”, ha explicat.

Durant la compareixença, López ha volgut també criticar al Govern per l’incompliment de dos promeses fetes fa un any davant el col•lectiu de la gent gran: l’increment de les pensions més baixes i el cofinançament dels actes de podologia. El conseller socialdemòcrata ha recordat “la forta estirada d’orelles” que el president del col•lectiu, Simó Duró va fer al cap de l’executiu, Toni Martí, durant la celebració de la Festa Magna. “D’aquestes dues promeses res de nou, cap notícia quan són qüestions que preocupen molt a un col•lectiu ampli de ciutadans.”, ha lamentat.






 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?