Imatges de Flickr
Rossend Areny - Conseller del Comú de Sant Julià de Lòria
Vicenç Alay - President
Comitè Executiu
David Rios - Primer Secretari
Pere López - Conseller general socialdemòcrata i President del grup parlamentari mixt
Consellers generals socialdemòcrates
Joan Sans - Conseller del Comú d'Encamp
Cèlia Vendrell - Consellera del Comú d'Escaldes-Engordany
Aleix Mañosas - Conseller del Comú d'Escaldes-Engordany
Dolors Carmona - Consellera del Comú d'Andorra la Vella
Consell General > Pere López afirma que ja no queden motius perquè la revisió dels comptes de clients de BPA no estigui completada
PS - 05.10.2015

L’auditoria de revisió dels comptes de BPA encarregada a Price Waterhouse Cooper ja hauria d’estar més que completada. Aquesta és l’opinió expressada pel conseller general del Partit Socialdemòcrata i president del grup mixt, Pere López. El parlamentari, que ha estat entrevistat a la Cadena SER ha recordat que fa dies que s’han superat els terminis establerts per aquest treball i ha alertat dels perjudicis que aquest retard provoca als clients afectats per la crisi de l’entitat financera.

“De l’auditòria no en sabem res”, ha denunciat López, tot posant sobre la taula que, en un primer moment, des del Govern “s’havia dit que el 5 de juny ja ho tindrien acabat”. L’allargament del treball preocupa al PS i així ho ha volgut exposar el conseller general. “Sembla que s’està buscant per tot arreu algun tipus d’informació que no sabem quina és”, ha indicat, per posteriorment afirmar que “ja és moment de tenir conclusions i que ens diguin quins clients estaven afectats per qüestions de blanqueig”. L’endarreriment, ha alertat, pot aixecar suspicàcies. “Comencem a pensar que a algú no li acaba de fer gràcia el que diu l’informe i que aquí està el problema”, ha apuntat.

López ha reiterat les crítiques al sistema escollit, una revisió exhaustiva de tots i cadascuns dels comptes de l’entitat financera. D’una banda, perquè s’està generant un cost que “és un desgavell” no només “pels diners que suposa” sinó també “perquè no s’explica que es persegueix amb aquesta feina”. I, a més, amb un darrer inconvenient: l’allargament del procés. “Aquí hi ha coses de les quals ens oblidem. Portem set mesos i no sabem quan acabarà. S’allarga el procés de resolució i això és un cost pel ciutadà i també hi ha una mala imatge a nivell internacional”, ha puntualitzat.

Durant l’entrevista, el conseller també ha denunciat la negativa de l’INAF, la UIF o del propi Govern a facilitar informació i documentació a la comissió especial creada per analitzar l’afer des del Consell General. “La sensació és que això respon a una conxorxa de silenci entre institucions i a una voluntat de bloqueig”, ha criticat, per després lamentar que “ara per ara, no podem treballar”. Per a López, “hi ha una voluntat política de DA i de Toni Martí” de no respondre a les demandes. El parlamantari ha avisat que “primer esgotarem totes les vies que tenim al nostre abast” però que “si no arriba ens haurem de buscar altres mecanismes per obtenir” una informació que “pertany a tots els andorrans perquè la crisi ens ha afectats a tots”.

El conseller del PS també ha donat la seva opinió sobre l’anunci d’una reforma del Codi de Relacions Laborals. I també aquí s’ha mostrat contundent: “El que hi ha darrera és només la voluntat d’abaratir l’acomiadament”. Per a López, no es pot comparar Andorra amb altres països només analitzant les indemnitzacions per fer fora a un assalariat. “Als altres Estats costa menys acomiadar però hi unes garanties pels treballadors que aquí no hi són”, ha comentat. Per això, ha reclamat que “es compari què es percep a altres llocs quan t’han acomiadat i què es percep a Andorra”.

En l’últim tram de l’entrevista, el president del grup parlamentari mixt ha abordat el panorama que s’albira de cara a les properes eleccions comunals. López ha fet una crida al centreesquerre per “ser capaços de construir una proposta política conjunta”. Al seu entendre, “a l’esquerra queda un ampli espectre que pot guanyar a vàries parròquies”, entre les que ha citat Andorra la Vella, Escaldes o Encamp. Al mateix temps, també ha llençat un avís: no presentar una alternativa progressista “seria decebre els ciutadans i condemnar-los a quatre anys més de governs comunals de centredreta”.





 
 
 
© Partit Socialdemòcrata - C/ Prat de la Creu, 59-65, Escala A, 2n Despatx 1, AD500 Andorra la Vella - Tel: +376 805 260 - Fax: +376 821 740 - psa@psa.ad
- Avís legal - I tu què pots fer?